021-65605822
تهران جاده قدیم کرج | جاده شهریار | بعد از سعید آباد | خیابان وحید 3 پلاک 7
شنبه تا پنجشنبه
ساعت 8 الی 16
021-65605822
تهران جاده قدیم کرج | جاده شهریار | بعد از سعید آباد | خیابان وحید 3 پلاک 7
شنبه تا پنجشنبه
ساعت 8 الی 16

علت ریزش سنگ نما و مسئولیت خسارت احتمالی

حتما تاکنون اخبار ناگوار ریزش سنگ نمای ساختمان روی عابرین یا وسایل نقلیه را شنیده اید و یا از کنار ساختمان هایی که برخی از سنگ های آنها ریزش کرده عبور کرده‌‌اید. در این مقاله به بررسی علت ریزش سنگ نمای ساختمان ، عواقب و مسئولیت ریزش سنگ نما و روش های پیشگیری و ترمیم آن خواهیم پرداخت.

photo 2018 05 27 16 57 05

سرفصل‌های مقاله‌ی پیش‌ِرو:

علت افتادن سنگ نمای ساختمان
    _ عوامل محیطی
    _ عوامل انسانی

انتخاب سنگ نما جنس مناسب
پیشگیری از سقوط سنگ نما با اسکوپ سنگ و سرامیک
مسئول خسارت سقوط سنگ نمای ساختمان/ قانون افتادن سنگ نما 

 مسئولیت ریزش سنگ نمای ساختمان خسارت افتادن سنگ نما با کیست

امروزه تمام آپارتمان ها و حتی ساختمان های یک طبقه هم با انواع سنگ نما پوشانده یا به عبارتی تزئین میشوند. سنگ نما با استفاده از روش های مختلفی که رایج ترین آنها استفاده از ملات سیمانی است به دیواره متصل میشود. گاهی دلایل گوناگونی باعث شل شدن یا لق شدن سنگ نما میشوند که اگر این سنگها در ارتفاع باشند، میتواند مسبب خطرهای جانی و مالی بسیاری از جمله سقوط سنگ نما روی افراد ، سقوط سنگ نما روی ماشین و یا خیابان باشد و در صورت بروز چنین اتفاقی ممکن است خسارات جبران ناپذیری را متحمل شویم. 

در خوشبینانه ترین حالت ممکن، سقوط سنگ نما به زمین بدون برخورد به اشخاص و خودروها اتفاق می‌افتد که بازهم موجب به هم ریختن سیمای ساختمان میشود و ظاهر بدی به نمای ساختمان میدهد. 

 علت افتادن سنگ نما ساختمان

علت افتادن سنگ نما یا حتی علت شل شدن سنگ نما میتواند متاثر از مسائل زیادی مانند عوامل طبیعی محیط مانند باران و برف و آب و هوای خاص و ... ، یا موارد فنی و معماری مانند نشست ساختمان، کیفیت مصالح و در نهایت موارد انسانی مانند نصب بی کیفیت و عدم استفاده از اسکوپ سنگ و سرامیک و دیگر تجهیزات مهار سنگ نمای ساختمان باشد.

در ادامه به بررسی موردی هریک  از این عوامل خواهیم پرداخت.علت افتادن سنگ نما ساختمان

عوامل محیطی ریختن سنگ نما ساحتمان:

سرما و گرمای محیط خصوصا در مناطقی که این دو  پدیده را با تناوب بسیار زیاد تجربه میکنند، به مرور موجب انجماد و ذوب مکرر ذرات آب در حباب های موجود در سنگ و سیمان میشود. این رخداد به مرور زمان میتواند باعث ترک برداشتن، شکستن سنگ و در نهایت، افتادن سنگ نما شود. 

عوامل انسانی:

اجرای نمای ساختمان و نصب سنگ و سرامیک، اصول و قوائدی دارد و افراد به میزان های متفاوتی در این کار مهارت و توانایی دارند.

یک نصاب حرفه ای باید درک درستی از جنس و ابعاد سنگ و ملات لازم برای کار داشته باشد و به درستی از تجهیزات مهار سنگ نما مانند اسکوپ سنگ نما استفاده کند. گاهی سپردن نصب سنگ نما و سرامیک به افراد کم تجربه یا بی مسئولیت باعث میشود تا خروجی کار، با توجه به عدم محاسبات دقیق و پیشبینی نشدن عوامل مخرب، بی کیفیت و مستعد ریزش باشد.

انتخاب سنگ نما جنس نامناسب :

انتخاب جنس سنگ نما ساختمان، خود اصول و علومی را نیاز دارد که در میزان استحکام آن نقش مهمی دارد و بی توجهی به این موضوع هم یکی از دلایل جداشدن سنگ نما است.

برای مثال سنگ گرانیت ساختاری دارد که ملات سیمانی با آن به خوبی ادغام نمیشود و باید اقدامات مکملی برای آن انجام شود. یا مثلا سنگ های آهکی در محیط هایی که بارندگی در آن ها زیاد است ، گزینه مناسبی برای نمای خارجی نخواهد بود.

علت افتادن سنگ نما

اسکوپ سنگ و سرامیک :

یکی از تجهیزات مهار سنگ نما و قطعه ای از جنس ورق گالوانیزه است که با اتصال به سنگ یا سرامیک، یک ضائده خارجی از خود بیرون میگذارد که درون ملات مورد استفاده خشک میشود و بیشترین استحکام را برای سنگ و سرامیک در برابر جدا شدن ایجاد میکند. اسکوپ سرامیک و اسکوپ سنگ انواع مختلفی دارند که توسط شرکت آرپیکو تولید و عرضه میشوند. با کلیک روی این لینک میتوانید انواع اسکوپ آرپیکو را مشاهده کنید:اسکوپ سنگ و سرامیک آرپیکو 

اسکوپ سنگ نما اسکوپ سرامیک

مسئول خسارت سقوط سنگ نمای ساختمان/ قانون افتادن سنگ نما :

همانطور که در ابتدای متن هم عنوان شد، گاهی ممکن است که ریختن نمای ساختمان باعث بروز خسارت های زیادی شود که از جمله آن ها میتوان به افتادن سنگ نمای ساختمان رو سر عابر رهگذر یا خودرو ها اشاره کرد. بی شک خسارات جانی جبران ناپذیر هستند اما قانون برای سقوط سنگ نما حدودی رو مشخص کرده است و خسارت مالی آن در موارد مختلف روشن شده است.

قانون خسارت ریزش سنگ نما

برابر قانون مسئول پرداخت خسارت افتادن سنگ نما ساختمان ها، تمام ساکنان هستند و این خسارت تنها مشمول طبقه سنگ سقوط کرده یا چنین مثال هایی نیست. ساکنان ساختمان ها موظفند تا در صورت احساس خطر در مورد شل یا لق شدن سنگ و سرامیک نما، به ترمیم آن با تقسیم هزینه بین تمام واحدها مبادرت ورزند. این مسئولیت استثنا ندارد و حتی مالکان طبقات همکف نیز، از این قائده مستثنی نیستند. 

حال برخی به این سوال می‌اندیشند که اگر ساختمان نو ساز تلقی شود، آیا مسئولیت ترمیم آن با سازنده نیست؟ پاسخ این است که تمامی ساختمان ها تا 5 الی 10 سال پس از تحویل، مورد تعهد  یا گارانتی سازنده ان هستند اما این موضوع مالکان فعلی را مبری نمیکند. در صورتی مسئولیت خسارات در هر بخشی از ساختمان تا مدت مذکور به عهده سازنده خواهد بود که ایراد مورد بحث، نهان یا غیر قابل رویت بوده و ناگهان ظهور کرده باشد؛ در غیر این صورت مالک، پذیرنده مسئولیت کاستی و خسارات ساختمان خواهد بود.

به هر صورت، با بررسی ابعاد و جوانب مختلف این مسئله، میتوان دریافت که مهار سنگ نما و استفاده از تجهیزات و مصالح با کیفیت، بسیار موضوع مهمی است و اهمال کاری در آن، گاه میتواند عواقب جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد.

 

 

 

نظرات (2)

This comment was minimized by the moderator on the site

ممنون شرکت اسپاکر از مطلب بسیار خوبتون. کلی اطلاعات کسب کردیم. میحواستم بدونم ریزش سنگ نما چند سال بر عهده سازنده هستش؟
ما میخوایم نمامونو بدیم سازنده پیچ کنه گردن نمیگیره.

جهان فرود
This comment was minimized by the moderator on the site

بسیار عالی و به موقع این محتوارو خوندم. خیلی مهمه که همه این صفحه رو ببینن.

میهن راپل
هیچ نظری در اینجا وجود ندارد

نظر خود را اضافه کنید.

  1. ارسال نظر بعنوان یک مهمان
پیوست ها (0 / 3)
مکان خود را به اشتراک بگذارید

همیشه بروز باشید

Please enable the javascript to submit this form

icon
icon
icon
استعلام قیمت
با ما در تماس باشید
برای مشاوره رایگان انتخاب محصول و استعلام فوری قیمت ها پیام بگذارید:
آرپیکو
کارشناس فروش
آنلاین

منو

شرکت آرپیکو